27 Haziran 2016 Pazartesi

Pilav Salatası



Sebze garnitürü karışık, 1. 5 su bardağı prinç 1. 5 su bardağı su Tuz Zerdeçal Zeytinyağı Tereyağı Limon Sarımsak Hazırlanışı Kendi patentimdir ve lezzetlidir. Pirinci bir tatlı kaşığı tuz ile bir kapta kaynar su ile ıslatıyoruz. İlk suyu koyarken Bir kere karıştırılır ki pirinçler birbirine yapışmasın. En az 20 dk beklemesi gerekiyor. Bir yandan hazırlanan doğranan bütün sebzeler yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı ve az su ve tuz ile kavrulur. Burada ilk kaynadıktan sonra altını kısılır. Ben dondurulmuş sebze kullandığım için hiç şu koymuyorum. Hazır haşlanmış sebze kullanacaksanız direk suyunu süzdükten sonra zeytinyağı ile biraz susuz kavurun. Pilav:kendi usulünüz ile pişirebilirsiniz sadece yağ kızdırılırken bir çay kaşığı zerdeçal atmanız gerekiyor. Direk tarif; pirinci süzün ve yıkayın. 3-4 yemek kaşığı tereyağını bir tatlı kaşığı tuz ile iyice kavurun köpürmesi bitene kadar (tuz yağın sıçramasını engeller) sonra 1 çay kaşığı zerdeçalı içine atın ve karıştırın sonra pirinci atın ve iyice karıştırıp kavurun 1 – 2 dk. üstüne 1. 5 su bardağı sıcak suyu koyun ve karıştırıp kapağını kapatın. Kaynayınca altını yarıma kısın ve pişene kadar kapalı tutun su bitip pirinci hâlâ diri olanlar yarım çay bardağı su koyarsa ve altını kapanmaya yakın iyice kısıp üstüne mutfak rulosu yada kağıt kapatıp kapağını kapatırsa pilav kıvamına gelir. Pilav piştikten sonra kenara dinlenmeye alın. Salata karışımı : pilavı salata kasesine alın üstüne haşlanan ve kavrulan sebzeleri alın, limonu sıkın ve iki orta boy sarımsağı ezip karıştırın. Dikkat : limon ve sarımsak kıvamı ve pirinç ve sebze oranı önemli.

 1. Püf nokta: pirinciniz sebzeden çok olmasın sebzeler pilavın içinde kaybolmasın.
 2. Püf nokta aşırı ekşi olmasın. Bazı limonlar kuvvetli olup ekşiliği baskın olur. Bu sebeple ilk limonun yarısını dökün karıştırın ve ekşiliği az ise eklenmesi gerekeni ekleyin. Afiyet olsun.

1 yorum: