21 Haziran 2016 Salı

Fırında Sucuklu Menemen


Merhaba bu yazıyı okuyan güzel insan, kahvaltı etmeyi sever misin? Ben bayılırım, ama öyle bir kahve bir sandviç ile yapılan adına kahvaltı demekten imtina ettiğim beslenme şeklinden bahsetmiyorum.

Şöyle demini almış ince belli bir bardak çay ve yarenleri zeytinyağlı ve bol limonlu çıtlatma zeytin, cevizli peynir, domates, közlenmiş biber, salatalık, vişne reçeli, tuzsuz tereyağ, bol içli gözleme, tahinli katmer, kızarmış ekmek, salçalı tost, sucuklu yumurta, yayla havası kocaman masalar, etrafı dolu akrabalar, aile büyükleri, bol muhabbet koşturmaca ...
Kahvaltı dendiğinde aklıma gelen ve olmak istediğim yer tam da o masa. İyi ki zamanında o kahvaltı masalarının tadını almışız elhamdülillah. Şimdi bunları bulamasam da çayımı yudumlarken o günleri yad edip vesile olanları rahmetle anıyorum. İşte o günlerden kalan alışkanlık elimden geldiğince kahvaltı sofralarını özenerek hazırlamaya çalışırım belki ileride bir gün bizi de böyle yad eden olur , güzel hatıralar birikir diye.

 Güzel kahvaltı sofralarınız için kolay ve lezzetli bir önerim var; Fırında Sucuklu Menemen.

Malzemeler;

2 yumurta
Çeyrek kangal sucuk
1 domates
2-3 sivri biber
Kaşar peyniri
tuz
isteğe bağlı baharat

Yapılışı;

Malzemeler küp küp doğranır, fırın kabına alınır, yumurtası eklenmeden önce sucuklar biraz pişinceye kadar fırınlanır. Yumurtalar kırılıp tuz ve istenilen baharatlar eklenip yumurtalar sevdiğiniz kıvama gelinceye kadar pişirilir.

Bol muhabbetli bereketli sofralarınız  olsun, selam ve dua ile ...

Torun Hatice

4 yorum:

  1. Eline sağlık hatice abla süper gözüküyor. O sofralar anneannemin korkutelindeki domates soslu tost

    YanıtlaSil
  2. Tamamiyle orası adilem, Allah razı olsun onlardan ne güzel geçti Çocukluğumuz

    YanıtlaSil
  3. Ellerine saglik elticiiim.Nefis gözüküyor.��

    YanıtlaSil