23 Haziran 2016 Perşembe

Kıyma Mantolu Patlıcan Kebabı



Merhaba 

Bu eklediğim tarif hem pratik hem de misafir sofralarınızın gözbebeği olmaya aday.

Ben patlıcanın her türlüsünü yerim yedirmeyi de severim, bir yerde okumuştum kim patlıcanı severek şifa olsun diye yerse 70 derdini kapatırmış ama her kim "bana dokunur ama neyse" diyerek yerse bu defa 70 derdini açarmış. Biz şifa niyetine yapalım yiyelim yedirelim inş. 


Buyrun tarif ; 

Malzemeler;
4 tane patlıcan 
400 gr orta yağlı kıyma 
1 yumurta
2 yemek kaşığı galeta unu
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak  
Tuz 
Karabiber 
Kırmızı biber 

Yapılışı;

Patlıcanlar sapları kesilmeden közlenir, soyulur. Kıyma ve diğer malzemeler güzelce yoğurulup buzdolabında 1 saat dinlendirilir. Sonra köfte harcı 4'e bölünür, herbir parça kıyma  bir patlıcana sarılır. Önceden ısıtılmış firinda 200 derecede nar gibi kizarincaya kadar pişirilir. İkram edilirken  domates sos ve yeşillik ile servis edilir.

Domates sos yapılışı;

3-4 domates rendelenir, biraz sıvı yağ biraz tereyağ ile kavrulur. Ocaktan almadan önce kekik karabiber ve tuz ile tatlandırılır.

Afiyet olsun.

Torun Hatice 

1 yorum: