22 Haziran 2016 Çarşamba

Fırında Tavuk Baget


Ramazan sofralarına yakışan hem kolay hem lezzetli bir tarif vermek istiyorum. Bu yemeğin yolculuğu ocakta döküm tavada başlayıp fırında sona eriyor. Muhtemelen bir çok kişinin bildiği bir fırın yemeği sadece biraz kendi yorumumu kattım. Arşivde yerini alsın bakalım. Buyrun tarife geçelim;


Malzemeler:
6 adet tavuk Baget
10 adet bebek patates
2 adet soğan 
1 su bardağı kadar domates sos
Tuz 
Karabiber
Kimyon
Pulbiber ( isteğe bağlı )
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ 

Yapılışı 

Tavuk bagetlerimızı güzelce yıkıyoruz. (Bu yıkama işlemi ve tavuğun kokusunu giderme hakkında bir yazı eklemeyi düşünüyorum) Ocağın üzerinde iyice ısıttığımız döküm tavaya biraz tereyağ biraz da sıvı yağ ekleyip yüksek ateşte  bagetleri mühürlüyoruz.

Sonra güzelce yikadigimiz bebek patatesleri ve varsa arpacik soganlari ekleyip ön pisirmeye devam ediyoruz.Bu ön pisirme tavuğun içinin sulu kalması ve kurumaması için önemli.

Baharatları ve domates sosunu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatıyoruz. Önceden  ısıttığımız fırının ızgara + fan ayarında 30-35 dakika pişiriyoruz.

Pişme süresi bagetlerin büyüklüğü, ön pişirme süresinin durumuna bağlı olarak değişebilir.

Yanına bir salata yetiyor ha tabi bir de huzur... Huzurlu bereketli sofralarınız olsun inş.

Afiyet olsun.

Torun Hatice 


5 yorum:

  1. Hmmm çok lezzetli hatice abla tavuğu ön pişirme fikri güzel ben bir türlü eşimde but yiyemiyoruz ağır geliyor bize bu ön mıhlama fikri bakalım hafifletecek mi.
    Büyük Adile

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavuğun kendine has bi kokusu olur ne kadar pisirsende ıllaki kalır, işte onun için yıkama esnasında bazı püfler var en kisa zamanda ekleyecegim. Kayinvalidem den öğrendiğim püfler 😉 Öyle bir yıkıyor işlemlerden geçiriyor ki zavallı tavuk tavuk olduğuna pişman oluyor

      Sil
  2. Kendi kendimize konuşuyormuşuz gibi görünüyor yorumlarda :D

    YanıtlaSil
  3. Mmm nefis gorunuyor....

    YanıtlaSil