26 Haziran 2016 Pazar

Patlıcanlı Kanepe

Bu ara yemek anacığımın bize arada yapıp önümüze koyduğu ve bayılarak yediğimiz bir lezzettir ve misafirlerim de çok beğenir herzaman. 
Hatta benim hoca efendi ilk geldiği zamanlarda özellikle Ramazanı Şerifte ilk çorbalar yenir di sonra birer dilim bunlardan yerlerdir ana yemek gelinceye kadar sonra akşam namazı kılınır midedekiler sindirilir ve yemeğe devam edilirdi.
Yapılışı;
Patlıcanlar ince kesilip kızartılır. Ekmekler dilimlenip fırında 200 derecede kızartılır. yoğurt süzülür sarımsak ve Tuzla karıştırılır ve ekmeğe sürülür üstüne patlıcan kızartması konulur,üstüne de, ayrı tencerede Soğanlar zeytinyağında kavrulur rendelenmiş yada robottan geçmiş domates ve iki dış sarımsak parçalara ayrılarak koyulur ve Yarım saat kadar yarım ateşte sosu hazırlanır ve patlıcanın üstüne sürülür. 




1 yorum: