21 Haziran 2016 Salı

Yanardağ Poğaça

                      YANARDAĞ POĞAÇA


MALZEME:
3 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta sarısı üstüne beyazı içine
Yaş veya kuru maya
1 çay kaşığı dolusu kabartma tozu
5 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 kilo un

Kaşar
Peyaz peynir


HAMURU

Herşeye kullandığım  yumuşaklığı güzel olan puf pogaca tarifi. Aynı hamurlu 4 - 5 çeşit çıkarıyorum hazırlık daha kolayoluyor. Pizza zeytinli recelli tahinli. ..... Sağolsun anacığım.
Ben kabartma tozu da ekledim sadece...

1.ilk ılık süt yağ şeker maya karıştırıp mayayı eritiyoruz.  Sonra yumurta tuz ve yumurta beyazları nı ekliyoruz. Çırpacakla iyice çırpıyoruz. Köpürtüyoruz.

2.Sonra unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yapıyoruz. Hamuru en son sıvı yağ ile toparlayabilirsiniz.  Ve hamuru fırında 50 derecede ısındıktan sonra kapatmak sureti ile  yada sıcak bir yerde mayalama ya bırakıyoruz .

3. Hamur kabarınca hamur dan bir avuç alıp avuç içinde açıp ilk kaşarları üstüne beyaz peyniri koyuyoruz. Kapatıp yuvarlayip ters çevirip üstüne yumurta sarısı sürüyoruz.

4. Ve üstüne keskin bir jilet veya bıçakla derin çarpı arıyoruz içindeki kaşara kadar ulaşsın

5. Hamuru ne kadar tepsise bekletirseniz okadar yumuşak oluyor. Ve püf oluyor fakat sakin tepsiyi kıbırdatmayın pufff sönüyor ve üzücü sonuç. .:(

6. 170 derecede turboda pişiriyoruz ve ey akrabam  Kabaran hamur ve taşan kaşarlar insana güzel bir haz veriyor.

Afiyet olsun.

Torun Büyük Adile




1 yorum: