Malzemeler
Dış malzeme:
3 yufka 3 yumurta (yufka başına bir yumurta ) Bir çay bardağına yakın sıvı yağ 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı yoğurt
İç malzeme:
Beyaz peynir Kaşar
Hazırlanışı
İlk olarak yufkalara sürülecek olan sos hazırlanır, yumurtalar(bir tanesinin sarısı kenara ayrılır) süt yoğurt yağ iyice el çırpacağı ile çırpılır0, ve bütün bir yufkaya kepçe yardımı ile 1/3 ü dökülür. Yufkalar 8 e bölünür.Her bir yufka muffin kalıbının içine ortası içine kenarları dışına denk gelecek şekilde yerleştirilir içine bir iki küp kaşar, ve bir kaç parça beyaz peynir, ve parmak ucu ile kopardığımız tereyağı içine koyulur ve üstü kenarlarında ki sarkan kısımlar ile kapatılır ve aralarına yine ufak parçacıklarla tereyağı koyulur .Bütün yufkalar böyle yapıldıktan sonra üstüne yumurta sarısı sürülür ve fırında pişirilir. Fırın ayarı herkesin kendi ayarında göre ayarlanabilir. Yeni fırınım 150 derecede turbosuz yavaş pişirirken eski fırınım 180 turboda süper ve hızlı pişerdi.
Afiyet olsun. Kendi patentimdir ve lezzetlidir.
Torun Büyük Adile
Mmmmmmm leziz
YanıtlaSil