Merhabalar
Klasik tariflerinden oldukça farklı, hem pasta hem kek kıvamında görüntüsü itibarı ile nasıl yani dedirten bir pasta tarifi var sırada.
Nefis yemek tarifleri sitesinde gördüğüm ve ne zamandır yapmak isteğim bir tarifti, kendime göre değişiklikler uygulayarak yaptım şöyle ki; orjinal tarifte iç dolgusunda süzme peynir kullanın diyordu ama tuz tadı alınır diye iç dolgusunu değiştirdim. Birde kremasında labne vardı ben krema kullandım. Sonuçtan memnun kaldım gönül rahatlığı ile denemenizi önerebilirim :)
Gelelim ismi kadar değişik tarifmizin yapımına;
Sabah Çiyi Pastası Tarifi
Malzemeler;
Keki için;
200 gr tereyağ
3 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 kutu çiğ krema (100 ml)
3 yemek kaşığı süt
1.5 su bardağı un
1 pkt kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
İç Dolgusu için;
1.5 su bardağı hindistan cevizi
3 yumurta akı
1 çay bardağı pudra şekeri
Kreması için;
1 litre süt
1.5 su bardağı toz şeker
1 yumurta
3 yemek kaşığı un (tepeleme)
4 yemek kaşığı mısır nişastası
1 kutu çiğ krema (100 ml)
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya (arzuya göre)
Yapılışı;
İlk önce iç dolgusunu yapıp buzdolabına kaldırıyoruz. Bunun için; hindistan cevizi, yumurta akı ve pudra şekeri iyice karıştırılır. Cevizden küçük toplar yapıp buzdolabına kaldırıyoruz.
Keki için;
Yumurta, oda sıcaklığında yumuşamış margarin ve şeker iyice çırpılır. Süt ve krema ilave edilip çırpmaya devam edilir. Un ve kabartma tozu elenerek eklenir ve karıştırmaya devam edilir. Hamur ikiye bölünür, yarısına kakao eklenip karıştırılır. Yağlanmış unlanmış dikdörgen tepsiye ilk önce sade hamur yayılır sonra kakaolu hamur yayılır. Sık aralıklarla hindistan cevizi topları hamura yerleştirip batırılır. 180 derece fırında 30-35 dakika pişirilir.
Kreması için;
Krema ve tereyağ hariç diğer tüm malzemeler tencereye alınıp çırpılır ocağa alınarak devamlı karıştırmak suretiyle pişirilir.Koyu kıvamda bir krema oluyor. Ocaktan aldıktan sonra ilk sıcağı çıkınca krema ve tereyağ ile akışkan bir hal alıncaya kadar çırpılır.(istenirse bu aşamada vanilya da eklenir) Kekin üzerine döküp soğumaya bırakılır. En az 3-4 saat bekletirseniz daha iyi sonuç alırsınız. Servis yapılırken üzerine kakao elenir.
Afiyet olsun :)
Not: Ben bu ölçüyü midi fırın tepsisinde yaptım çok kabarık olmadı ama yiyenler ideal olduğunu söylediler. Daha belirgin desen ve kalınlık için kare borcam yada kulplu derin dikdörtgen borcam kullanabilirsiniz.
Değişik görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSil