26 Haziran 2016 Pazar

Viyana'dan Käsespätzle (Kaşarlı ev yapımı makarna),

6 yumurta
Yarım kilo un
125 ml süt
Tuz
Karabiber
Muskat ceviz rendesi ama bende olmadığı için koymuyorum tabi
Kaşar  Tuzlu baharatlı varsa daha lezzetli oluyor



Kaşarlar hariç hepsini mixer le karıştırıyoruz .Hamur akışkan olması lazım.
Büyük tencerede tuzlu su kaynatıyoruz fokurdaması gerekiyor.
Tencerenin üzerine  Spätzle aletini, yada düz rendeniz varsa onu koyuyoruz hamurdan biraz alıp  kaynayan suya  akmasını sağlıyoruz. hamurlu suyun yüzeyine çıkınca kevgirle alıp ayrı tereyağ kızmış tavaya koyuyoruz hepsini koyduk tan sonra kaşarları atıp onunla birlikte kavuruyoruz burda dikkat edilecek husus eğer et yanına ise kaşarların uzaması bitene kadar kavuruyoruz ama sade yenecekse uzadı mı bırakılır. üstüne halka soğan kızartılır koyulur ve sade yenir. Et yanına olduğu zaman soğan koyulmaz.

Afiyet olsun.

Torun Büyük Adile












3 yorum:

  1. Adilem çok merak ediyorum bu yemeğin tadını, denesem yapabilirmiyim sence?

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle yaparsın çok güzel sonra hiç vazgeçemezsin

    YanıtlaSil
  3. Mmmm gercekten tatmak istiyorum.

    YanıtlaSil