Malzemeler
Patates Mantolaması İçin:
4 patates 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı tuz
İçi için:
1/2 kilo kıyma Yağsız ise 1/2 çay bardağı zeytinyağı 2 yumurta 1 su bardağına yakın galeta unu 1 büyük soğan 1/2 bağ maydanoz Tuz Karabiber İsteğe göre baharat türü artırılabilir
Hazırlanışı
Patatesler soyulur yarım kesilir ve haşlanır çok aşırı haşlanmamasına dikkat edilir aksi takdirde patatesler suyunu salabilir. Kıyma harçları hepsi koyulur iyice karıştırılır ceviz den küçük yuvarlanır. Patatesler piştiği zaman soğumadan ezilir, tereyağı ve tuz koyulur. İyice karıştırılır. Mikser den geçirebilirsiniz. Dikkat köfteli iç için blender dan geçirmeyin. Çok yumuşak olup çalışması çok zor oluyor. Tereyağı eklenince enfes bir lezzet oluyor. Et yemeklerinin yanında blender dan geçirerek ince püre haline getirilip sade olarak da sıcak tüketilebilir. Köfteler dikkat yağsız bir şekilde tavada sallayarak ilk yüksek ateşe atılıp ısısı düşürülerek pişirilmeye devam edilir. Kızaran köfteler bir avuç patates püresinin içine gömülü ve yuvarlanır ve köfte kızartılan tavada tekrar çevrilerek kızartılır, Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kırmızı biber kızartılır dökülür ve servis edilir. Kendi patentimdir ve lezzetlidir
Afiyet olsun
Torun Büyük Adile
Aşcı da köftelerde very beautiful
YanıtlaSil