25 Ekim 2016 Salı

Köfte Mantolu Patlıcan



Hani bazı tarifler vardır her yaptığınızda sizi şaşırtmaz sonuç hep beklediğiniz gibidir, işte bu öyle garantili tariflerden. Hem göze hem mideye hitap eden doyurucu bir ana yemek.

Malzemeler;

400 gr orta yağlı kıyma
1 büyük soğan
2 diş sarımsak
1 yumurta
Yeteri kadar ufalanmış ekmek
Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
4 adet patlıcan


Sos malzemesi

3-4  domates rendesi
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Bir fiske şeker
1 çay kaşığı tuz



Yapılışı;

İşe patlıcanları közleyerek başlıyoruz. İster fırında ister ocakta bu işlemi yapabiliriz. Közleyip, saplarını kesmeden soyuyoruz.

Köfte için; rendelenmiş soğan ve sarımsak, ufalanmış ekmek, yumurta ve baharatları birleştirip güzelce yoğuruyoruz. İyice yoğurmak köftenin pişerken çatlamasını engeller bu yüzden önemli bir püf noktası.Baharat ve tuz miktarını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Közlediğimiz patlıcanları hazırladığımız  köfte ile kaplıyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırının ızgara/fan ayarında pişiriyoruz.

Sosu için; domatesleri rendeleyip bir tencereye alıyoruz.
Tereyağ , tuz ve şeker ilave edip sos kıvamıni alıncaya kadar  kavurmaya  devam ediyoruz. En son zeytinyağını ekleyip ocaktan alıyoruz.

Servis esnasında köfte mantolu patlıcanlarımızın üzerine sos döküp afiyetle yiyoruz.

Afiyet bal şeker olsun ...

Torun Hatice

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder