28 Ekim 2016 Cuma

Bol Çikolatalı Muzlu Yaşpasta



Dikkat ! Bu post bol çikolata içerir :)

Öncelikle şunu yazayım fotoğraf çok aceleye geldi ilk fırsatta yenilenecek inşaallah. Bu pastayı kermes için yaptım o yüzden büyük boyutlarda. Büyük fırın tepsisinde iki ayrı pandispanya pişirdim.



Malzemeler;

Keki için; 
4 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağından bir parmak eksik  ılık su
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
Yarım su bardağı kakao ( 50 gr )
2 su bardağı un
1 paket Kabartma tozu
1 paket vanilya
( Bu bir tepsi ölçüsü, bu pasta için iki tepsi pandispanya yapacağız )

Keki ıslatmak için; 
2 yemek kaşığı Nescafe
2 yemek kaşığı şeker
2 su bardağı sıcak su

İç Kreması için; 
1 lt süt
Yarım su bardağından biraz fazla şeker
1 su bardağı un
1 yumurta sarısı
1 kutu sıvı krema
1 paket vanilya
4-5 adet muz  ( arasına koymak için )

Dış Kreması için; 
 150 gr bitter çikolata
150 gr sütlü çikolata
350 gr (1 kavanoz) sarelle fındık ezmesi
2 kutu sıvı krema

Yapılışı: 

Öncelikle kremayi hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Bunun için sıvı krema ve vanilya harici bütün  malzemeleri bir tencereye alıp, pisirmeye başlamadan önce güzelce çırpıyoruz. ( Bu şekilde topaklanmayı önlemiş oluyoruz )  Ocağın altını yakıp devamli karıştırarak göz göz oluncaya dek pişiriyoruz. İyice soğuyunca sıvı kremayi ve vanilyayı ekleyip mikserle yüksek devirde çırpıyoruz.


Keki için; Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz, su ve sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Eledigimiz kuru malzemeleri de ekliyoruz biraz daha çırpıp yağlı kağıt serilmis fırın tepsisine döküyoruz . Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Ben bir tepsi pişerken  diğerini çırptım arka arkasına pişirmiş oldum. Pişen pandispanyaları soğumaya bırakıyoruz.

Dış kreması için ; Çikolataları benmari usulü eritip çukur bir karıştırma kabına alıyoruz. Fındık kremasını ekleyip çok az çırpıyoruz. Buzdolabında iyice soğumuş kremaları ekleyip kıvam alıncaya kadar çırpıyoruz. Bu çırpma işlemi gayet kısa bir zaman, zaten hemen kıvamı anlaşılıyor. Eğer bu süreyi uzatırsanız kremanin rengi açılıyor ve kakaolu krem santi gibi bir şey oluyor.

Evet artık pastamızı toparlayalım. Neyde servis edeceksek yada tasiyacaksak ilk kat pandispanyayı koyuyoruz. Ben altına parlak mukavva pasta altligi kullandım siz büyükçe bir tepsi de kullanabilirsiniz. Hazırladığımız Nescafe ile ilk katı ıslatıyoruz. Beyaz kremamızı sürüp muzlari dilimleyip sıralıyoruz. Diğer pandispanyayi üzerine kapatıp onuda ıslatıyoruz. Bu aşamada 1-2 saat buzdolabında beklerse çok daha lezzetli oluyor.

Dinlenen pastamızı dış krema ile kaplayıp dilediğimiz gibi süslüyoruz. Yine buzdolabında en az 2 saat bekletiyoruz. Artık pastamız servise hazır.

Sakın uzun uzun yazdığıma bakmayın gerçekten çok pratik bir pasta. Başlayınca hemen bitiveriyor. Hele bir de planlı çalışırsanız daha da kolay gelecek inanin bana :)






1 yorum: