4 Temmuz 2016 Pazartesi

Tavuk sarması


Tavuk göğüsleri ince kesilip fırın kağıdının arasında Merdane ile inceltilir.
İlk zeytinyağı tuz karabiber , 1 çay kaşığı köri, sarımsak , bir yemek kaşığı yoğurt, ezilmiş bir sarımsak büyüklüğünde soğan karıştırılıp sosa tavuk göğüsleri iyice bulanır . 


Arasına tereyağı sürüp domates biber yeşil ve kırmızı kaşar koyulur ve kapatıp kürdanlanır.
Fırında 220 derecede pişirilir bir müddet sonra 

1 y kaşığı dolusu tereyağı 
2 y kaşığı un
2 s bardağı süt 
2 yumurta 
2 y kaşığı yoğurt 
Tuz 
Karabiber 

ile hazırlanan Beşamel sosu dökülüp tekrar fırınlanır, üstü kızarınca kapatılır. 


Lezzeti hafif bir tavuk oldu ve yanına ayran süper gitti.

14.07.2016: ablam bugün tarifi alıp yaptı. harika olmuş. içine çoğaltmak amaçlı patlıcan kabak ve soğan eklemiş süper ana yemek olmuş. Bayıldım...
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder