2 Temmuz 2016 Cumartesi

Muzlu Dondurma



3 su bardağı süt
1 su bardağından eksik şeker
1 yumurta
2 kaşık mısır nişastası
2 kaşık un
Hepsi karıştırılır ve koyu kıvamda muhallebi oluşturulur


125 gr tereyağı ve vanilya koyulur muhallebi enfes bir şekilde lezzetlendirilir.

İçine piştikten sonra 1 büyük paket eti cici ben bisküvi ve 2 muz doğranmış atılır ve mixer ile 8 dk kadar çırpılır. Ben blender dan glad geçiriyorum.

Poşet konmuş kek kalıbının dökülür ve en az 12 saat derin dondurucu da bekletilir.

Servis yaparken 5 10 dk önce çıkartılır ve üstüne

1 yemek kaşığı dolusu Nutella 1 yemek kaşığı veya biraz daha isteyebilir süt ile ocakta ılıtılır kaynatmayin sakin çikolata yanar.

Üstüne dökülür kıvamını ya Nutella yada süt ekleyerek ayarlayabilirsiniz.

Harika bir lezzet sanki muz koyup üstüne çikolata dökülüyor Çilekli denedim ama içinde ki bisküvi tadı belli oluyor onun kıvamını alması için başka yöntemler deneyeceğim olunca eklerim. . .

1 yorum: