12 Kasım 2016 Cumartesi

İki Renkli Kek


Merhaba sayın okuyucu ;) Eğer blogu biraz incelediysen ailecek tarif eklediğimizi biliyorsundur. Bu satirlari ben (Torun Hatice)  yaziyorum ama tarif Adile Sultanın yeğeni Ayşe ablamın. 

Babannemin torunları ne kadar kıymetliyse yeğenleride o kadar kıymetliydi, Sabiha ablam ve Ayşe ablam; ne çok severdi babannem sizi,  nasıl dua ederdi size ve ailenize. Aynı yerde oturmuyorduk ama hep beraberdik. Ah gidi eski güzel günler, o muhabbetler, o sofralar nasıl özleniyor bir bilseniz. Hafta sonları Ayşe ablam oglu Barış Kemal'i getirirdi bizim apartmana, halam bir cive pişirirdi hep beraber bandıra bandıra yerdik. Allahim nasıl tatlı gelirdi, şu an yazarken bile  kokusu burnumda. Ayşe ablam da eli lezzetli olan hatunlardan, bu nefis kek onun tarifi, en kısa zamanda denemeliyiz bence :)
 Malzemeler 

4 adet yumurta
5 kahve fincanı toz şeker  
3 kahve fincanı sıvı yağ
4 kahve fincanı süt
9 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı kakao

Yapılışı 

Bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri 10 dakika çırpın. Çırpma işlemi bitince sıvı yağ ekleyip karıştırın. Kakao hariç diğer malzemeleri ekleyip mikserle çırpın. Kek kalıbını hafifçe yağlayıp unlayın. Karışımın yarısını kalıba dökün diğer yarısına kakao ekleyip karıştırın, kalıpta ki karışımin üzerine dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 - 50 dakika pişirin. Kürdan yardımıyla pişip pismediğini kontrol edin. Ilınınca servis yapın.

Afiyet olsun şifa olsun ...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder