30 Eylül 2016 Cuma

Düz Pandispanya keki püf noktaları





Aşağıdaki linkte pandispanya kekinin düz yüzeye sahip olması için güzel bir teknik var. Uyguladım ve çok memnun kaldım. bir daha bu sayfayı aramayayim ve başkalarıda yararlansın  diye ekledim.


> https://m.youtube.com/watch?v=6DuKDcqAiqU

Malzemeler: 
6 soğuk yumurta 
6 Türk fincanı un(yada 5 fincan un 1,5 fincan kakao)
6 Türk fincanı şeker 
1 fincan süt 
1 fincan sıvı yağı 
Yarım fincan sirke 
Kabartma tozu 
Vanilya 


İlk kalıbının altına fırın kağıdını koyup kelepçeyi kapatıp fazlalıkları yırtıyoruz. Piştikten sonra çıkarması çok kolay oluyor. 


4 parça havlu kağıdını folye nin içinde az su ile ıslatıyoruz ve katlıyoruz 

Kalıbın etrafına sıkı bir şekilde sarıyoruz.
Not kelepçe kismi folyenin uc kisimlarina getirmeyin cünkü SIKI bir sekilde kapanmiyor ortalara getirmeniz iyi olur.



Vanilya ve limon kabuğu rendesi yumurta kokusu tamamen kayboluyor
İlk iyice rengi açılıp Kabaran kadar çırpılır 



Bütün un şeker kakao kabartma tozu yağ sirke süt ve un eklenir ve homojen bir karışım elde edilir 


Sonra

Ayrı kapta yumurta beyazı biraz köpürtülür ve biraz tuz eklenir ve alttaki sonuç elde edilen kadar çırpılır. 


Bıçakla kesilince böyle bir sonuç elde etmek gerekiyor. 
ÖNEMLİ : Yumurtalar sıcak olursa bu kesildiğinde kesik izi birbirine geçiyor. Mutlaka soğuk olması gerekiyor. 

Yumurta beyazının ilk yarısını karıştırıyoruz 


 hepsi karıştıktan 
Kalıba döküp 7- 8 kere
 çok az yukardan salarak zemine  çarpıp büyük kabarcıkların inmesini sağlıyoruz  



 


Önceden ısıtılmış fırında 150 derecede 1 buçuk saat alt üst açarak pişiriyoruz.

Sonuç mükemmel. ..
👍👍


Torun Büyük Adile 


3 yorum: