6 Kasım 2016 Pazar

Sıvıyağlı Tahinli Kurabiye



Hayırlı vakitler 

Blogumuz da tarifler çoğalıyor arşiv genişliyor, uzak bile olsak cocuklugu beraber gecmis bizler icin bu blog sağlam bir köprü görevini yapıyor o yüzden çok özel. Daha eklenecek çok tarif paylaşılacak çok anı var Rabbim sağlık sıhhat afiyet versin de biz hep tarif ekleyelim. 

Yine bir çay saati tarifi yine bir kurabiye 😊
Bu tahinli kurabiye ye pratik demek bile çok gelir o kadar kolay yani. Çok az malzeme full lezzet garintisi. 



Malzemeler ; 

1 su bardağı sıvı yağ 
1 su bardağı tahin 
1 su bardağı pudra şekeri 
1 su bardağı ceviz veya fındık kırığı 
1 paket kabartma tozu 
Aldığı kadar un ( 3 - 4 su bardağı ) 

Yapılışı 

Tahin, sıvıyağ ve pudra şekeri pürüzsüz kıvama gelinceye kadar karıştırılır. Kabartma tozu eklenir, unun bir kısmını ekledikden sonra fındık veya ceviz ilave edilir. Bu noktadan sonra un kontrollü bir şekilde eklenirken ele yapismayan ama çok da ufalanmayan bir hamur yoğrulur. Unu yavaş koyuyoruz çünkü birden ufalanmış bir hal alabilir. Çok cıvık olursa da pişerken yayilabilir. Arası bir kıvam olmalı zaten yoğururken anlıyorsunuz. Altı pembeleşinceye kadar 180 derece fırında pişiriyoruz. Soğumadan tepsiden almayın dağılabilir. 

Afiyet bal şifa olsun 

Torun Hatice 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder