Malzemeler
250 gr oda sıcaklığında tereyağ
6 yemek kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı dövülmüş fındık
3 - 3.5 su bardağı un
Dış kaplaması
1 paket toz Nesguik
Veya
4 yemek kaşığı pudra şekeri
4 yemek kaşığı kakao
Yapılışı
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ ve pudra şekerini krem haline gelinceye kadar karıştırıyoruz. Fındığı ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz. Un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Cevizden daha küçük parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı pembelesinceye kadar pişiriyoruz. Üzerinin kızarmasını beklemiyoruz. Fırından çıkar çıkmaz toz nesguik veya pura şekeri kakao karışımına buluyoruz. Bu işlemi sıcak sıcak yapmak gerekiyor yoksa tam olarak kaplanmaz.
Soğuyunca servis yapıyoruz. Afiyet bal şeker olsun.
Torun Hatice
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder