1 Kasım 2016 Salı

Küllü Kurabiye


Mutlaka ama mutlaka denenmesi gereken bir kurabiye tarifi. Hem bereketli hem lezzetli hem de değişik. Servis yaptığınızda herkes kakaolu  sanacak ama tadına baktıkların da mis gibi fındıklı kurabiye ile karşılaşacak ve şaşıracaklar. Hadi tarife geçelim.

Malzemeler

250 gr oda sıcaklığında tereyağ 
6 yemek kaşığı pudra şekeri 
1 su bardağı dövülmüş  fındık 
3 - 3.5 su bardağı un 

Dış kaplaması 

1 paket toz Nesguik

Veya 

4 yemek kaşığı pudra şekeri 
4 yemek kaşığı kakao 


Yapılışı 

Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ ve pudra şekerini krem haline gelinceye kadar karıştırıyoruz. Fındığı ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz. Un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Cevizden daha küçük parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı pembelesinceye  kadar pişiriyoruz. Üzerinin kızarmasını beklemiyoruz. Fırından çıkar çıkmaz toz nesguik veya pura şekeri kakao karışımına buluyoruz. Bu işlemi sıcak sıcak yapmak gerekiyor yoksa tam olarak kaplanmaz.

Soğuyunca servis yapıyoruz. Afiyet bal şeker olsun. 

Torun Hatice 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder