20 Eylül 2016 Salı

Mantarlı Sebzeli Pilav



Saygıdeğer okurlar farklı bir pilav yapmak istedi canım ve evde olanları değerlendirerek yaptım. 

4 büyük boy mantar kızgın bol tereyağında 3.5 çay kaşığı tuz ile iyice kavrulur 
bir avuç dolusu kabak çekirdeği de atılır kavrulur ince ve küçük doğranmış patates te içine atılır ve biraz kavrulur ve yarım çay bardağı su ile tekrar pişmesi sağlanır
suyunu çekince sarı veya turuncu biber doğranır içine bi çay bardağı bezelye ile atılır ve kavrulur sonra prinç atılır karıştırılır ve 2 su bardağı su koyulur ve kaynadıktan sonra altı yarıma kısılır 5 dk daha kaynadıktan sonra altı bayağı kısılır kapağına havlu kağıdı koyulur ve prinç pişmesi sağlanır. piştikten sonra isteğe göre  biraz dere otu ve limon eklenip balık yanında servis edilebilir.
1.5 su bardağı prinç en az yarım saat kaynar suda bekletilir suyu koymadan bir tatlı kaşığı tuz eklenir kaynar su dökülürken birbirine yapışmaması için karıştırılır. Suyu pisirilecegi zaman dökülür fe iyice yıkanır. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder