Aşağıdaki linkte pandispanya kekinin düz yüzeye sahip olması için güzel bir teknik var. Uyguladım ve çok memnun kaldım. bir daha bu sayfayı aramayayim ve başkalarıda yararlansın diye ekledim.
> https://m.youtube.com/watch?v=6DuKDcqAiqU
Malzemeler:
6 soğuk yumurta
6 Türk fincanı un(yada 5 fincan un 1,5 fincan kakao)
6 Türk fincanı şeker
1 fincan süt
1 fincan sıvı yağı
Yarım fincan sirke
Kabartma tozu
Vanilya
İlk kalıbının altına fırın kağıdını koyup kelepçeyi kapatıp fazlalıkları yırtıyoruz. Piştikten sonra çıkarması çok kolay oluyor.
4 parça havlu kağıdını folye nin içinde az su ile ıslatıyoruz ve katlıyoruz
Kalıbın etrafına sıkı bir şekilde sarıyoruz.
Not kelepçe kismi folyenin uc kisimlarina getirmeyin cünkü SIKI bir sekilde kapanmiyor ortalara getirmeniz iyi olur.
Vanilya ve limon kabuğu rendesi yumurta kokusu tamamen kayboluyor
İlk iyice rengi açılıp Kabaran kadar çırpılır
Bütün un şeker kakao kabartma tozu yağ sirke süt ve un eklenir ve homojen bir karışım elde edilir
Sonra
Ayrı kapta yumurta beyazı biraz köpürtülür ve biraz tuz eklenir ve alttaki sonuç elde edilen kadar çırpılır.
Bıçakla kesilince böyle bir sonuç elde etmek gerekiyor.
ÖNEMLİ : Yumurtalar sıcak olursa bu kesildiğinde kesik izi birbirine geçiyor. Mutlaka soğuk olması gerekiyor.
Yumurta beyazının ilk yarısını karıştırıyoruz
hepsi karıştıktan
Kalıba döküp 7- 8 kere
çok az yukardan salarak zemine çarpıp büyük kabarcıkların inmesini sağlıyoruz
Önceden ısıtılmış fırında 150 derecede 1 buçuk saat alt üst açarak pişiriyoruz.
Sonuç mükemmel. ..
👍👍
Torun Büyük Adile
Odiasimea_ji-2001 Heather Wang https://wakelet.com/wake/t7Nt-wiXNJAB6tGM07F9f
YanıtlaSilfromiztralvi
merelau-de Andrew Allen 4K Video Downloader
YanıtlaSilAdobe Photoshop
FastStone Capture
meconrappwadd
haecobiogo Thomas Newman Programs
YanıtlaSilDownload
maesuncopa