Tavuk göğüsleri ince kesilip fırın kağıdının arasında Merdane ile inceltilir.
İlk zeytinyağı tuz karabiber , 1 çay kaşığı köri, sarımsak , bir yemek kaşığı yoğurt, ezilmiş bir sarımsak büyüklüğünde soğan karıştırılıp sosa tavuk göğüsleri iyice bulanır .
Arasına tereyağı sürüp domates biber yeşil ve kırmızı kaşar koyulur ve kapatıp kürdanlanır.
Fırında 220 derecede pişirilir bir müddet sonra
1 y kaşığı dolusu tereyağı
2 y kaşığı un
2 s bardağı süt
2 yumurta
2 y kaşığı yoğurt
Tuz
Karabiber
ile hazırlanan Beşamel sosu dökülüp tekrar fırınlanır, üstü kızarınca kapatılır.
Lezzeti hafif bir tavuk oldu ve yanına ayran süper gitti.
14.07.2016: ablam bugün tarifi alıp yaptı. harika olmuş. içine çoğaltmak amaçlı patlıcan kabak ve soğan eklemiş süper ana yemek olmuş. Bayıldım...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder